Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chlebík s kefírem a semínky

7. 3. 2008

Díky kefíru bude chlebíček dlouho vláčný a příjemně nakyslý.

Potřebujeme:

300 g žitné chlebové mouky jemné

100 g žitné hrubo mleté

150 g pšeničné hladké

200 ml vody

200 ml kefíru

půl kostičky čerstvého droždí

lžička a půl soli

lžička cukru

lněnné semínko

dýňové semínko

kmín

- všechny suroviny mimo dýňového semínka dáme do pečky a zpracujeme těsto, které necháme hodinu kynout

- poté vyjmeme, vypracujeme do tvaru válce a necháme na papíře na pekáči další hodinu kynout

Obrazek

- na povrchu naznačíme řezy krajíčků, potřeme mlékem, posypeme dýňovými semínky a při 200 stupních pečeme cca 45 minut, do zlatova a upečena

Obrazek

- necháme vychladit na mřížce

- jíme s dobrou pomazánkou, my měli mrkvovou :-)

Krásné a bezproblémové pečení přeje Evča

 

Komentáře

Přidat komentář
Kontrolní kód Přehrát audio kód

Přehled komentářů

Bio nebo nebio?

(dobreazdrave.cz, 3. 11. 2012 10:27)

Kupujete bio potraviny? Myslíte si, že je velký rozdíl mezi nimi a konvenčně pěstovanými potravinami? Vždyť se na první pohled téměř nijak neliší. Jen jejich cena mnohdy až vyrazí dech. Jsou náklady na jejich pěstování opravdu tak vysoké nebo jen obchod využívá situaci, že zájem o ně stoupá a lidé jsou ochotni za ně platit? A vyplatí se nám vůbec tato investice?
http://dobreazdrave.cz/bio-ci-nebio/

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA