Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečeme s pečkou 1.

25. 1. 2008

Jak jsem slíbila, tak činím a otvírám rubriku PEČEME S PEČKOU - domácí pekárnou.

Jsem ještě pekařka začátečnice, ale snažím se a fotím, aby bylo o čem psát.

Každá z nás máme jinou pekárnu s jinak velkou nádobou, názvy tlačítek a počtem háků. Proto moc uvítám vaše komentáře, nápady, recepty, fotky, které do této rubriky vložím (zasílejte na naše mailíky).

Já jsem majitelkou pečky Bielmeier DOMO 3955, tak budu psát rovnou na míru právě této pekárně.

Od výrobce jsem si objednala i spoustu různých směsí (Německých), tak jsem pekla převážně z nich. Některé nám chutnají víc, jiné méně.

Hodně dobrá je směs na Ciabatu a Weissbrot. U "hnědých" směsek mi docela vadí jimi používaná příchuť, připomínající mi kupovaný chleba u hyper-super pekáren, takže je moc nepeču a snažím se míchat si svoje celozrné směsky s větším či menším uspěchem - pořád se mi chlebík propadá.

Někdy najdu recept na netu a upravím si jej k obrazu svému - uberu tuk, přidám ovoce... však to znáte :-)

Pekárna u nás jede denně, protože jsme holky nemocné a ven nechodíme.

Míšan se jen večer koukne a broukne:

"Zase cihla. Jaká je? Slaná nebo sladká?"

Ale je rád, že si má co namazat k snídani.

Když jsme pekli poprvé, koukali jsem na to jako na televizi a jevili se. Jéééé, ono to točí, pípá, hřeje, voní... a upeklo a dá se to jíst :-)

Teď už pečení takový rozruch nebudí, jen když zajde tchyňka a kouká, co to mám zase za "novej krám", ale to je na dloooouhej článek na mamkách.

Tak se těšte na receptíky.

Evča

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář
Kontrolní kód Přehrát audio kód

Přehled komentářů

Budeme se snažit

(Evča-admin, 13. 12. 2008 18:44)

Krásný den,
když budou pečkové recepty ode mě, tak jsou na váhu 750 g.
Evča

připomímka

(roman, 13. 12. 2008 14:26)

u receptů na pekárny bych přivítal váhu(velikost 750g nebo 1300g)pro úpravu přepočet surovin na velikosti bochníku
děkuji

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA