Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šátečky lepší než z krámu

27. 2. 2008

Super tip na snídani, svačinu i na zamrazení na "horší časy".

A jde to rychle a levně.Obrazek

Potřebujeme:

těsto:

500 g hladké mouky pšeničné OO

půl hrnku cukru a půl sáčku vanilkového cukru

špetka soli

hrnek vlažného mléka

2 vajíčka

půl hrnku rozpuštěného másla nebo Hery (3 cm plátek)

půl kostky droždí

citronová kůra

náplň:

tvaroh měkký

cukr, van. cukr, citron kůra i šťáva, vanilkový pudink prášek, trošku mléka, příp. rozinky

drobenka:

máslo, pol. mouka, cukr

vajíčko na potření

- v mléce rozmíchat droždí, vajíčka a tuk, nalít do pečky, přisypat zbytek surovin a zapnout na program...třeba Basic a nechat udělat a vykynout těsto - trvá to tak hodinu a půl.

- pečku vypnout, těsto vyndat, na válu rozválet na placku 1 cm vysokou

- rádýlkem nakrájet na čtverce cca 10x10

Obrazek

- plníme tvarohem umíchaným s cukrem, van. cukrem, citr. kůrou i šťávou a podle potřeby zahuštěným suchým vanilkovým pudinkem

(máme-li tvaroh v kostce, tak malinko naředíme mlékem a pudinku dáme 1/3. Vaničkový tvaroh neředíme a dáme pudinku půlku)

- spojíme rohy těsta proti sobě

- potřeme rozšlehaným vajíčkem

- posypeme drobenkou (máslo, pol. mouka, cukr)

- pečeme při 200 st. 15-20 min. do zlatohněda

Obrazek

Krásné pečení přeje Evča

 

Komentáře

Přidat komentář
Kontrolní kód Přehrát audio kód

Přehled komentářů

Mňam,mňam

(Mirka, 31. 1. 2009 16:21)

Ahoj Evčo,děkuji za vynikající recept na šátečky.Jsou opravdu lepší,než z krámu.Problém je ale ten,že je budu muset péct pořád.Mirka

Výborné - jak jinak!!!!!!

(Věrka (HC - Veverka75), 26. 3. 2008 15:10)

Šátečky jsou vynikající. S těstem se výborně pracuje, nelepí se, netrhá, krásně vykynulo a ještě líp vyskočilo v troubě. Plnila jsem i marmeládou, skoro vůbec nevytekla ven. Jen jsem vynechala drobenku - manžel ji moc nemusí, ale i bez ní jsou šátečky opravdu skvělé.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA